Home » Tandheelkunde » Mondhygiënist

Mondhygiënist Mondhygiënist in Zwolle (Stadshagen)

Ons motto is: “Beter voorkomen dan genezen”. In ons Centrum zult u merken dat wij meer aandacht besteden aan preventie. Uit recente onderzoeken is namelijk gebleken dat de mondgezondheid invloed heeft op je algehele gezondheid.

Mondhygiëne

Preventie staat bij ons voorop. De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond is een optimaal mondhygiëneniveau. Daarom wordt in onze praktijk veel aandacht besteed aan het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Onze teamleden werken erg nauw samen met elkaar. Hierbij zijn de preventie-assistentes een spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Zij zijn er voor opgeleid om het tandvlees gezond te houden en instructie te geven. Preventie-assistentes zijn er voor de lichtere tandvlees aandoeningen en indien de problemen zich iets verder onder het tandvlees bevinden wordt u naar de mondhygiënist verwezen.

Preventie

Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen kunt u uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. U komt echter nooit goed op alle plekken tussen de tanden en tandvlees en onder uw kronen en vullingen. De mondhygiënist, als specialist op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid. Ook voor mondzorg geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Samen met een goede voorlichting en heldere communicatie leidt dit tot het beste resultaat. Zo streven wij ernaar dat uw tanden een leven lang mee gaan!

Uw gebit tijdens de zwangerschap

Juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk om uw gebit goed te onderhouden. Door hormoonschommelingen heeft u namelijk meer kans op bijvoorbeeld ontstoken tandvlees. Door ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap eten vrouwen over het algemeen weinig en vaak. Hierdoor neemt de kans op gaatjes toe doordat het aantal eetmomenten toeneemt en de zeven keer per dag overschrijdt.

Openingstijden

Maandag 8:00 – 17:00
Dinsdag 8:00 – 20:30
Woensdag 8:00 – 20:30
Donderdag 8:00 – 17:00
Vrijdag 8:00 – 17:00

Mondhygiënist Zwolle Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Het is tijd om voor uw tanden te zorgen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek of bel ons op 038-2009999