Kindertandarts
Binnen Mondzorg Centrum Overtoom besteden wij extra zorg en aandacht aan kinderen. Door de juiste benadering bij het behandelen van kinderen kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Het is tenslotte van het grootste belang dat een bezoek aan de tandarts voor een kind leuk is en leuk blijft.
Het kind centraal
Onze tandartsen kunnen via (angst) coaching het kind geruststellen, het vertrouwen winnen en de behandeling in zijn taal uitleggen. Zoals van een halfjaarlijkse controle, een poetsinstructie, een laklaagje, maar ook het vullen van een gaatje. Bij Mondzorg Centrum Overtoom ligt onze focus allereerst op de preventie (het voorkomen) van gaatjes.
Ook de overheid stimuleert adequate mondzorg voor kinderen. In de basiszorgverzekering worden alle tandheelkundige behandelingen (met uitzondering van orthodontie) volledig vergoed. Uw kind kan dus gratis naar de tandarts tot 18 jaar.
Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?
Neem uw kind het liefst mee naar de halfjaarlijkse controle als het eerste tandje doorkomt. Dit bezoek aan de praktijk zit in de basisverzekering en is voor iedereen verzekerd tot 18 jaar zonder eigen bijdrage en eigen risico bijbetaling. Dus al gaat u zelf, als ouder, niet naar de tandarts of heeft u geen tandartsverzekering, uw kind komt gewoon in aanmerking voor deze methode ook zonder extra tandartsverzekering.

Gewoon gaaf
Het streven van onze praktijk is iedereen de kans te geven met gave tanden oud te worden. Om dit te realiseren is het van het grootste belang op jonge leeftijd met het voorkomen van gaatjes te beginnen.
Om dit te bereiken is Mondzorg Centrum Overtoom gestart met een relatief nieuwe behandelmethode genaamd “ Gewoon Gaaf” .
Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode (methode om gaatjes tegen te gaan) voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden. Dit kan door een speciale methode die een tiental jaar geleden in Denemarken is gestart. In Nederland heeft deze methode de naam “Gewoon gaaf” gekregen. Met deze methode wordt per individueel kind bekeken wat de kans is op gaatjes en tandvleesproblemen. Per kind stelt de tandarts, preventie-assistente of mondhygiëniste een plan op om gebitsproblemen te voorkomen. Dit plan wordt natuurlijk ook met het kind en ouder goed doorgenomen.
En wie dit plan goed volgt, zal minder gaatjes hebben en een “Gewoon gaaf” gebit behouden. Super gaaf, toch!
Contact
Telefoon | 038-2009999 |
receptie@mondzorgcentrumovertoom.nl | |
Spoed | 0900 – 1515 |
Adres
Overtoom 51, 8043 LZ, Zwolle (Stadshagen)
Openingstijden
Maandag | 8:00 – 17:00 |
Dinsdag | 8:00 – 20:30 |
Woensdag | 8:00 – 17:00 |
Donderdag | 8:00 – 17:00 |
Vrijdag | 8:00 – 17:00 |
Zaterdag en zondag | Gesloten |
Tandarts Stadshagen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!
Het is tijd om voor uw tanden te zorgen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!
Veelgestelde vragen (FAQ) Hieronder een overzicht van de 10 meest gestelde vragen. Wij helpen u graag!
kan echter soms voorkomen dat de tandarts het noodzakelijk acht een collega in te schakelen die gespecialiseerd is in bepaalde behandelingen. Te denken valt aan de behandeling van angstige kinderen, vergevorderde tandvleesproblemen of gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen. In deze gevallen kan het zijn dat de tandarts u zal verwijzen naar een collega-specialist binnen of buiten de praktijk. Uw tandarts zal wel ten alle tijden de regie blijven houden over uw behandelingen en de reguliere controles blijven uitvoeren.
voor een eerste bezoek.
onze ruime openingstijden dan kunt u onze praktijk direct bellen op ons reguliere telefoonnummer en wordt u op dezelfde dag geholpen. Voor pijnklachten buiten onze openingstijden kunt u contact opnemen met de spoedlijn. Onder spoedklachten verstaan wij tandletsel door trauma, ernstige nabloeding e/o zwelling na wortelkanaalbehandeling of extractie. Overige pijnklachten worden de eerstvolgende werkdag behandeld.
tandheelkundig dossier samen te stellen. Het dossier bevat aantekeningen over zijn/haar
gebits- en gezondheidstoestand, gegevens over de uitgevoerde behandelingen en verslagen van onderzoeken. Ook worden gegevens opgenomen die elders, bijvoorbeeld bij zijn/haar huisarts, met zijn/haar toestemming zijn opgevraagd. Omgekeerd kunnen gegevens uit het dossier worden verstrekt aan andere zorgverleners. Dit gebeurt niet wanneer hij/zij daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt. De gegevens kunnen ook door een waarnemer of voor overleg met andere mondzorgkundigen worden gebruikt. Een beperkt aantal gegevens uit het dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie. Ook worden gegevens uit het dossier aan anderen verstrekt als dat wettelijk is voorgeschreven.