Home » Tandheelkunde » Esthetiek » Invisalign (onzichtbare) beugel

Invisalign (onzichtbare) beugel

Een onzichtbare beugel van Invisalign is gemaakt van transparant kunststof, waardoor de beugel nauwelijks opvalt. De Invisalign behandeling is pijnloos en bestaat uit een serie onzichtbare beugels. Periodiek krijgt u een nieuw setje. Elke nieuwe set komt weer iets dichter bij het gewenste resultaat. Omdat het een uitneembare beugel is, kunt u alles blijven eten wat u wilt.

Hoe werkt een Invisalign behandeling?

Invisalign gebruikt een serie aligners die geleidelijk het gebit corrigeren, zodat de tanden in de gewenste stand komen te staan. Iedere aligner is uniek en wordt op maat gemaakt.

Behandeling in stappen

 1. Eerst maakt de tandarts voor orthodontie een afdruk van uw gebit. Vervolgens maakt hij aan de hand van deze afdruk een 3D-model van uw gebit.
 2. De tandtechnici van Invisalign maken een behandelplan met de verschillende beugels die nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Ze maken dit behandelplan op basis van uw wensen en het gemaakte 3D-model. Vervolgens wordt iedere Invisalign beugel op maat gemaakt en naar onze tandartspraktijk gestuurd.
 3. Tijdens de tweede afspraak ontvangt u een serie aligners. Iedere onzichtbare beugel draagt u twee weken. Vooral de eerste dagen oefent de beugel veel druk uit op uw gebit. Zodra de druk volledig is verdwenen, kunt u de volgende aligner dragen.

Is een Invisalign beugel echt onzichtbaar?

De Invisalign beugel valt niet op als u niet weet dat iemand een beugel draagt. Regelmatig geven patiënten aan dat kennissen er soms pas na maanden achter komen dat ze een onzichtbare beugel dragen. Als u van heel dichtbij naar het gebit kijkt, ziet u wel dat er een kunststof laagje over de tanden heen zit.

De Invisalign onzichtbare beugel is erg geschikt voor mensen die een functie hebben waarbij het belangrijk is dat ze er representatief uitzien. Het uiterlijk is in deze functie namelijk heel belangrijk. Voor deze mensen is het handig dat de beugel uitneembaar is en dat hij niet opvalt.

Voordelen:

 • Pijnloos
 • Eenvoudig uitneembare beugel
 • Makkelijk schoon te maken
 • Sporten met beugel is mogelijk
 • Onzichtbare beugel
 • Op maat gemaakt

Kosten onzichtbare beugel

De kosten van een Invisalign behandeling zijn afhankelijk van de stand van de tanden en de tussenstappen die nodig zijn om tot het eindresultaat te komen. Hoeft er maar weinig gecorrigeerd te worden? Dan valt de behandeling voor u goedkoop uit. Tijdens het eerste consult maken we een persoonlijke begroting, zodat u vooraf altijd precies weet wat de behandeling u gaat kosten.

Wanneer is een Invisalign beugel aan te raden?

Een onzichtbare beugel van Invisalign zetten we vaak in om de tanden in de juiste stand te zetten zonder dat u maanden- of jarenlang met een opvallende beugel hoeft te lopen. De beugel is daarom ideaal voor mensen met een baan waarvoor ze er representatief uit moeten zien. Ook is een Invisalign beugel eenvoudig schoon te houden, omdat de beugel uitneembaar is. Als tanden en kiezen in uw mond scheef staan, is uw gebit lastig schoon te houden. Het is dan vaak moeilijk om goed te flossen, omdat tanden te dicht op elkaar staan. Door een onzichtbare beugel van Invisalign zorgt u dat er meer ruimte tussen uw tanden ontstaat. Hierdoor is het eenvoudiger om het gebit schoon te houden en ervaart u minder snel tandheelkundige klachten.

Wij raden een Invisalign onzichtbare beugel aan om:

 • Slijtage aan tanden en kiezen te verhelpen en te voorkomen
 • Tandvlees te beschermen door de beet aan te passen
 • Kaken in de juiste stand op elkaar te laten aansluiten, zodat we problemen aan het kaakgewricht voorkomen
 • Spraakproblemen te verminderen en op te lossen door de stand van uw gebit te verbeteren

FAQ: vragen over de Invisalign beugel

Regelmatig krijgen we dezelfde vragen over de Invisalign beugel en daarom hebben we veelvoorkomende vragen voor u op een rijtje gezet. Ziet u uw vraag er niet tussen staan? Stel uw vraag dan via het contactformulier. Dan krijgt u binnen 2 werkdagen een reactie per mail en zetten we uw vraag in onderstaande lijst.

1. Hoelang moet ik de uitneembare beugel dragen per dag?

Ons advies is om de Invisalign beugel elke dag minstens 22 uur te dragen.

2. Hoe vaak moet ik terugkomen voor controle?

Dat hangt met name af van de behandeling die nodig is om de tanden in de juiste stand te krijgen. Als er weinig verschillende stappen nodig zijn om tot het eindresultaat te komen, zijn 3 à 4 afspraken vaak al voldoende.

3. Moet de beugel uit als ik wil eten of drinken?

Ja, de beugel moet uit als u warme dranken drinkt of eet. Als u koude dranken drinkt, kunt u de beugel laten zitten. Wanneer u dranken heeft gedronken die veel suiker bevatten, raden we aan om de beugel te reinigen.

4. Hoe maak ik de beugel schoon?

De onzichtbare beugel is eenvoudig schoon te maken met tandpasta en een tandenborstel.

5. Doet het dragen van de aligners pijn?

U voelt veel minder van een Invisalign beugel dan van een slotjesbeugel. Wel kan het zijn dat de aligners strak zitten in de eerste dagen dat u de bitjes draagt, maar na enkele dagen heeft u hier geen last meer van.

Contact

Telefoon 038-2009999
E-mail receptie@mondzorgcentrumovertoom.nl
Spoed 0900 – 1515

Adres

Overtoom 51,  8043 LZ, Zwolle (Stadshagen)

Openingstijden

Maandag 8:00 – 17:00
Dinsdag 8:00 – 20:30
Woensdag 8:00 – 17:00
Donderdag 8:00 – 17:00
Vrijdag 8:00 – 17:00
Zaterdag en zondag Gesloten

Esthetische tandheelkunde Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Het is tijd om voor uw tanden te zorgen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!