Home » Tandheelkunde

Tandheelkunde Tandheelkunde in Zwolle (Stadshagen)

Als praktijk leggen wij de nadruk op een goede mondhygiëne. U kunt altijd rekenen op uw persoonlijke en vaste tandarts en mondhygiëniste. Tevens hebben wij een ervaren tandarts voor orthodontie.

Tandarts

Onze tandartsen werken volgens de nieuwste technieken. We werken zowel graag met volwassenen en kinderen als met mensen die angst voor de tandarts hebben.

Kindertandarts

Wij besteden extra zorg en aandacht aan kinderen (kindertandarts). Door de juiste benadering bij het behandelen van kinderen kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Het is tenslotte van het grootste belang dat een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste voor een kind leuk is en leuk blijft.

Mondhygiëniste

Preventie staat bij ons voorop. De basis voor duurzame tandheelkunde en een gezonde mond is een optimaal mondhygiëneniveau. Daarom wordt in onze praktijk veel aandacht besteed aan het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Onze teamleden werken erg nauw samen met elkaar. Hierbij zijn de preventie-assistentes een spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Zij zijn er voor opgeleid om het tandvlees gezond te houden en instructie te geven.

Lees hier meer over onze mondhygiëniste.

Tandarts voor orthodontie

Veel mensen denken dat een tandarts voor orthodontie alleen tanden ‘rechtzet’. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: Aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden en passen de kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook de kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen. Wij hebben een ervaren tandarts voor orthodontie in huis.

Lees meer over orthodontie.

De praktijk

In onze praktijk staat de patiënt centraal. Dit vertaalt zich in meer rust en minder stress voor onze patiënten. Met deze persoonlijke benadering in een prettige omgeving hopen we dat mensen met angst de tandarts vaker bezoeken, zodat dit de gezondheid van de patiënt ten goede komt.

Behandelplan

Als een behandeling nodig is, maken we eerst altijd een behandelplan. Dit bespreken we van tevoren met u. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aan de orde: wat er precies aan de hand is, waarom een behandeling nodig is, hoe de behandeling wordt uitgevoerd, wat de effecten van de behandeling zijn en wat eventuele alternatieven voor de behandeling zijn. Daarbij kunnen we u adviseren over uw verzekeringsmogelijkheden.

Contact

Telefoon 038-2009999
E-mail receptie@mondzorgcentrumovertoom.nl
Spoed 0900 – 1515

Adres

Overtoom 51,  8043 LZ, Zwolle (Stadshagen)

Openingstijden

Maandag 8:00 – 17:00
Dinsdag 8:00 – 20:30
Woensdag 8:00 – 17:00
Donderdag 8:00 – 17:00
Vrijdag 8:00 – 17:00
Zaterdag en zondag Gesloten

Tandarts Stadshagen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Het is tijd om voor uw tanden te zorgen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Veelgestelde vragen (FAQ) Hieronder een overzicht van de 10 meest gestelde vragen. Wij helpen u graag!

Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met “naar de tandarts gaan”. Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kind beter niet meenemen. Een echte goede controle van het gebit van uw kindje is meestal vanaf 2 jarige leeftijd mogelijk.
Vroeger was het gezegde: “elk kind kost een tand bij de moeder”. Dat is gelukkig niet meer zo. Wel is het zo dat tijdens uw zwangerschap uw tandvlees sneller ontstoken raakt en makkelijker bloedt. Omdat te voorkomen is het belangrijk om vaker naar de mondhygiëniste te gaan.
We streven er naar om de behandeling altijd bij dezelfde tandarts te laten plaatsvinden. Het
kan echter soms voorkomen dat de tandarts het noodzakelijk acht een collega in te schakelen die gespecialiseerd is in bepaalde behandelingen. Te denken valt aan de behandeling van angstige kinderen, vergevorderde tandvleesproblemen of gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen. In deze gevallen kan het zijn dat de tandarts u zal verwijzen naar een collega-specialist binnen of buiten de praktijk. Uw tandarts zal wel ten alle tijden de regie blijven houden over uw behandelingen en de reguliere controles blijven uitvoeren.
De wachttijd varieert van enkele dagen tot enkele weken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid nieuwe inschrijvingen maar ook van de drukte in de praktijk. Hoe sneller we al uw gegevens hebben ontvangen, hoe eerder we u kunnen uitnodigen
voor een eerste bezoek.
Mondzorg Centrum Overtoom is vijf dagen per week geopend. Wanneer u pijn heeft tijdens
onze ruime openingstijden dan kunt u onze praktijk direct bellen op ons reguliere telefoonnummer en wordt u op dezelfde dag geholpen. Voor pijnklachten buiten onze openingstijden kunt u contact opnemen met de spoedlijn. Onder spoedklachten verstaan wij tandletsel door trauma, ernstige nabloeding e/o zwelling na wortelkanaalbehandeling of extractie. Overige pijnklachten worden de eerstvolgende werkdag behandeld.
Wanneer u angst heeft voor de tandarts dan helpen wij u graag. Wij hebben meerdere tandartsen en mondhygiënisten in onze praktijk die ruime ervaring hebben in het behandelen van angstpatiënten.
Wij werken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland via het factureringsbedrijf Infomedics. Infomedics handelt declaraties rechtstreeks en digitaal af met uw zorgverzekeraar. U ontvangt van Infomedics alleen nog de nota’s van zorg, die niet (volledig) vergoed worden. Wilt u meer weten over Infomedics of termijnbetalingen, ga a.u.b. naar https://www.infomedics.nl/.
Bent u verhinderd voor een afspraak? Laat ons dit dan zo snel mogelijk, maar minimaal 48 uur per werkdag van tevoren telefonisch weten. Zo kunnen we de voor u gereserveerde tijd aan iemand anders aanbieden. Een afspraak op maandagochtend om 11.00 uur dient dus uiterlijk donderdagochtend om 11.00 uur geannuleerd te worden.Bij annuleringen per e-mail kunnen we niet garanderen dat ze op tijd verwerkt worden.
Onze tarieven vindt u op onze website. Wel kunnen wij u van tevoren een begroting geven die u kunt overleggen aan uw verzekeraar. Zodoende weet u van tevoren met welke eigen bijdragen u te maken krijgt. Van behandelingen vanaf € 250,- krijgt u van ons altijd een begroting.
Voor een goede mondzorg behandeling is het noodzakelijk van iedere patiënt(e) een
tandheelkundig dossier samen te stellen. Het dossier bevat aantekeningen over zijn/haar
gebits- en gezondheidstoestand, gegevens over de uitgevoerde behandelingen en verslagen van onderzoeken. Ook worden gegevens opgenomen die elders, bijvoorbeeld bij zijn/haar huisarts, met zijn/haar toestemming zijn opgevraagd. Omgekeerd kunnen gegevens uit het dossier worden verstrekt aan andere zorgverleners. Dit gebeurt niet wanneer hij/zij daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt. De gegevens kunnen ook door een waarnemer of voor overleg met andere mondzorgkundigen worden gebruikt. Een beperkt aantal gegevens uit het dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie. Ook worden gegevens uit het dossier aan anderen verstrekt als dat wettelijk is voorgeschreven.