Home » Over ons

Over ons

Mondzorg Centrum Overtoom stelt goede tandheelkundige zorg voor elke individuele patiënt centraal. Onze visie is duidelijk: Het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering waarbij preventie voorop staat.  Wij streven naar een mooi en gezond gebit voor een ieder dat het hele leven meegaat.

Alles onder één dak

Wij zijn gericht op het hele gezin. Dit doen we doordat wij meerdere behandelingen aanbieden onder één dak. Als patiënt kunt u bij ons rekenen op een vaste tandarts en mondhygiëniste met een vertrouwd gezicht.

  • Tandarts
  • Mondhygiëne
  • Tandarts voor orthodontie
  • Tanden bleken
  • Facings

Het team

Preventie

Ons motto is: “Beter voorkomen dan genezen”. In ons Centrum zult u merken dat wij meer aandacht besteden aan preventie. Uit recente onderzoeken is namelijk gebleken dat de mondgezondheid invloed heeft op je algehele gezondheid.

Kindvriendelijk

Wij streven een kindvriendelijke praktijk na. Ons team bestaat uit medewerkers die affiniteit hebben met kinderen. Wij hebben in 2018  het ‘De Lieve Tandarts’ certificaat ontvangen. De praktijk heeft een vriendelijke en warme uitstraling met een eigen kidscorner waar eventueel even gewacht kan worden. Door de modernste apparatuur toe te passen verloopt de behandeling zo comfortabel als mogelijk. Kinderen raken op deze manier snel vertrouwd met de tandarts en mondhygiëniste en alles wat erbij hoort.

Bekijk wie we zijn

Hygiënevoorschriften

Wij staan voor hygiëne. Onze praktijk is opgezet volgens de meest recente infectie-, preventie- en hygiëneprotocollen en -richtlijnen (WIP). Een voorbeeld hiervan is dat wij geen gebruik maken van leidingwater, maar van een flessensysteem waardoor de kwaliteit van het water gewaarborgd is. Tevens maken wij geen gebruik van een spitoon, maar van een separate wasbak.

Contact

Telefoon 038-2009999
E-mail receptie@mondzorgcentrumovertoom.nl
Spoed 0900 – 1515

Adres

Overtoom 51,  8043 LZ te Zwolle (Stadshagen)

Openingstijden

Maandag 8:00 – 17:00
Dinsdag 8:00 – 20:30
Woensdag 8:00 – 17:00
Donderdag 8:00 – 17:00
Vrijdag 8:00 – 17:00
Zaterdag en zondag Gesloten

Tandarts Stadshagen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Het is tijd om voor uw tanden te zorgen Schrijf u vandaag in voor een intake gesprek!

Veelgestelde vragen (FAQ) Hieronder een overzicht van de 10 meest gestelde vragen. Wij helpen u graag!

Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met “naar de tandarts gaan”. Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kind beter niet meenemen. Een echte goede controle van het gebit van uw kindje is meestal vanaf 2 jarige leeftijd mogelijk.
Vroeger was het gezegde: “elk kind kost een tand bij de moeder”. Dat is gelukkig niet meer zo. Wel is het zo dat tijdens uw zwangerschap uw tandvlees sneller ontstoken raakt en makkelijker bloedt. Omdat te voorkomen is het belangrijk om vaker naar de mondhygiëniste te gaan.
We streven er naar om de behandeling altijd bij dezelfde tandarts te laten plaatsvinden. Het
kan echter soms voorkomen dat de tandarts het noodzakelijk acht een collega in te schakelen die gespecialiseerd is in bepaalde behandelingen. Te denken valt aan de behandeling van angstige kinderen, vergevorderde tandvleesproblemen of gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen. In deze gevallen kan het zijn dat de tandarts u zal verwijzen naar een collega-specialist binnen of buiten de praktijk. Uw tandarts zal wel ten alle tijden de regie blijven houden over uw behandelingen en de reguliere controles blijven uitvoeren.
De wachttijd varieert van enkele dagen tot enkele weken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid nieuwe inschrijvingen maar ook van de drukte in de praktijk. Hoe sneller we al uw gegevens hebben ontvangen, hoe eerder we u kunnen uitnodigen
voor een eerste bezoek.
Mondzorg Centrum Overtoom is vijf dagen per week geopend. Wanneer u pijn heeft tijdens
onze ruime openingstijden dan kunt u onze praktijk direct bellen op ons reguliere telefoonnummer en wordt u op dezelfde dag geholpen. Voor pijnklachten buiten onze openingstijden kunt u contact opnemen met de spoedlijn. Onder spoedklachten verstaan wij tandletsel door trauma, ernstige nabloeding e/o zwelling na wortelkanaalbehandeling of extractie. Overige pijnklachten worden de eerstvolgende werkdag behandeld.
Wanneer u angst heeft voor de tandarts dan helpen wij u graag. Wij hebben meerdere tandartsen en mondhygiënisten in onze praktijk die ruime ervaring hebben in het behandelen van angstpatiënten.
Wij werken met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland via het factureringsbedrijf Infomedics. Infomedics handelt declaraties rechtstreeks en digitaal af met uw zorgverzekeraar. U ontvangt van Infomedics alleen nog de nota’s van zorg, die niet (volledig) vergoed worden. Wilt u meer weten over Infomedics of termijnbetalingen, ga a.u.b. naar https://www.infomedics.nl/.
Bent u verhinderd voor een afspraak? Laat ons dit dan zo snel mogelijk, maar minimaal 48 uur per werkdag van tevoren telefonisch weten. Zo kunnen we de voor u gereserveerde tijd aan iemand anders aanbieden. Een afspraak op maandagochtend om 11.00 uur dient dus uiterlijk donderdagochtend om 11.00 uur geannuleerd te worden. Bij annuleringen per e-mail kunnen we niet garanderen dat ze op tijd verwerkt worden.
Onze tarieven vindt u op onze website. Wel kunnen wij u van tevoren een begroting geven die u kunt overleggen aan uw verzekeraar. Zodoende weet u van tevoren met welke eigen bijdragen u te maken krijgt. Van behandelingen vanaf € 250,- krijgt u van ons altijd een begroting.
Voor een goede mondzorg behandeling is het noodzakelijk van iedere patiënt(e) een
tandheelkundig dossier samen te stellen. Het dossier bevat aantekeningen over zijn/haar
gebits- en gezondheidstoestand, gegevens over de uitgevoerde behandelingen en verslagen van onderzoeken. Ook worden gegevens opgenomen die elders, bijvoorbeeld bij zijn/haar huisarts, met zijn/haar toestemming zijn opgevraagd. Omgekeerd kunnen gegevens uit het dossier worden verstrekt aan andere zorgverleners. Dit gebeurt niet wanneer hij/zij daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt. De gegevens kunnen ook door een waarnemer of voor overleg met andere mondzorgkundigen worden gebruikt. Een beperkt aantal gegevens uit het dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie. Ook worden gegevens uit het dossier aan anderen verstrekt als dat wettelijk is voorgeschreven.